Slaveriet blir vertshus

Under kulturfesten «De små scener» gjenoppstår Slaveriet på Kongsvinger festning som vertshus 3. og 4. februar 2022. Her får du servert solid bondekost og topp underholdning av ypperste merke. Det blir rett og slett en historisk opplevelse.

Etter at offisersboligene brant opp i et lynnedslag i 1701 ble det bestemt å bygge nye i mur. Til å begynne med bodde offiserene her, men etter hvert delte de med soldater og det var plass til 150 mann. Da den nye kasernen kom i 1771 ble bygget etter hvert kjent som «Slaveriet». Opprinnelig hadde det bare murvegger, men under kommandant de Biellart ble det dekket med murpuss. Under 1900-tallet ble det brukt som messe for offiserer og soldater på festningen og i dag er det selskapslokale. For anledningen bilr det en rustikk pub. Kokken serverer viltgryte med potetpuré og baren er åpen.

Jeg fant et godt vertshus hvor jeg ble ekstremt komfortabel. På bordet kom en utmerket middag bestående av fisk, suppe, villand, pannekaker, godt brød, smør og ost. Til dette fikk jeg et glass hjemmebrygget øl, lyst og kremete, som om det kom fra Staffordshire.

Briten Henry David Inglis besøkte Kongsvinger i 1826

Bokbad med Kjærstad og Henriksen

Forfatterne Jan Kjæstad og Levi Henriksen i samtale med Lars Ovlien om musikalitet i forfatterskapet. Henriksen er frontfigur i bandet Babylon Badlands og har i høst turnert med Henrik Maarud, mens Kjærstad har spilt i rockeband og har musikk som en viktig del av livet.

Kjærstad er aktuell med den kritikerroste boka «En tid for å leve», der musikken er et gjennomgående tema. Henriksen har høstet gode kritikker med sin nyeste bok «Tolv ord fra Oskar Maier».

Bli med på en spesiell aften i svært historiske omgivelser med to av landets beste historiefortellere. NB! Kun 40 billetter selges på grunn av smittevernhensyn. Bestill her.

Kjetil Foseid solo

Vazelina-frontmann Kjetil Foseid stepper inn når vi må utsette Operapub-en på grunn av sjukdom. Foseid tar med seg sin kjære Epiphone-gitar og åpner kulturfesten «De små scener» med en eksklusiv solokonsert på historisk grunn.

NB! Kun 40 billetter selges på grunn av smittevernhensyn. Bestill billetter her.