Vil du oppleve Kongsvinger-regionen?

Er du interessert i historie, kultur og god mat og drikke? Vi tilbyr skreddersydde turer i Kongsvinger-regionen med fokus på Hans Børlis rike, Finnskogen og Kongsvinger festning med gamlebyen «Øvrebyen».

Vi setter sammen opplevelser for alt fra historielag og pensjonistforeningen til bedrifter eller vennegjengen. Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr vi unik overnatting, gastronomiske opplevelser og et stort utvalg historiske og kulturelle opplevelser med profesjonelle og underholdende guider. Det er rett og slett det beste vi har å by på.

Eksempel på to-dagers tur

Dag 1 – Børlis rike og festningen

 • Vi henter deg i luksusbusser fra Berg Skysstasjon
 • Omvisning på tradisjonsrike Magnor Glassverk, som siden 1896 har levert prisbelønnet norsk design.
 • Tur til Hans Børli sitt barndomshjem Oppistu’n Børli, med underholdning på kjøkkentrammen og lunsjbokser fra Max Ivan, som har spesialisert seg på lokale råvarer av høy kvalitet.
 • Vi kjører til familiegården Skarstad, kjent fra blant annet TV2. Her er det både gårdsbutikk og kafe, med mulighet for å kjøpe med seg Max Ivan-produkter blant annet.
 • Turen går til Kongsvinger festning og Festningen Hotel & Resort, der vi sjekker inn og slapper av litt.
 • Bli med på en rundtur på historisk grunn sammen med kommandant Fredrik Werenskiold og hans uregjerlige tambur. Det er både morsomt og lærerikt.
 • Dagen avsluttes med en tre-retters historisk middag der du møter kommandanten og hans kone sammen med kunstnerparet Jonas og Thomasine Lie. Det blir gastonomisk og historisk underholdning på en måte du aldri har opplevd før.
Kommandant Fredrik Werenskiold og den uregjerlige festningstamburen viser dere rundt.

Dag 2 – Finnskogen

 • Etter frokost i den fantastiske kommandantboligen setter bussen kurs for Finnskogen med vår dyktige guide.
 • Ankomst Finnetunet på Svullrya og en omvisning som gir et spennende innblikk i den skogfinske kulturen.
 • Vi tar et lite avbrekk med kaffe og kaker på ikoniske «Tanken» på andre siden av veien.
 • Turen går videre med guide til Leiråker og den fantastiske hagen til forfatteren Åsta Holth, som grunnla republikken Finnskogen og satte skogfinnene på kartet for alvor. Du kan velge om du vil gå dikterstien på cirka 1500 meter eller om du vil sitte på med bussen.
 • Til slutt går turen til prisbelønte Skaslien Gjestgiveri for en deilig to-retters lunsj.

kr 3495 pp

Pris per person ved minimum 40 deltakere inkludert overnatting i dobbeltrom, alle måltider som er omtalt i eksempelet og inngang på museer etc. Maks kapsitet er 46 deltakere fordelt på 18 dobbeltrom og 10 enkeltrom. Enkeltromstillegg kr 295 per person. Med forbehold om endringer per september 2020.

Turoperatør Berg Skysstasjon leverer pakkereisen og er medlem av Reisegarantifondet.

De ulike opplevelsene kan kombineres etter ønske, med mulighet for tilpasning av programmet etter behov. I distriktet finner du for eksempel Norges beste golfbane og det er mulighet for omvisning i gamlebyen med besøk på Kvinnemuseet eller et av de andre museene i bydelen, eller hva med å starte hele turen på Grenselosmuseet i Eidskog? Ta kontakt og kom med dine ønsker, så finner vi en pakke som passer for deg.

Noen øyeblikk på veien

Les mer: