Unik reise i mat og tid

Bli med inn i Kommandantboligen på Kongsvinger festning på en unik reise i mat og tid fredag 30. august. Jensine og Fredrik Werenskiold inviterer til middag sammen med sine venner Thomasine og Jonas Lie – og nå får du pakkepris på middag og hotell.

Opplev en historisk middag anno 1869 sammen med kommandanten på Kongsvinger festning. Vertskap er Jensine & Fredrik Werenskiold og Thomasine og Jonas Lie. Den historiske menyen inneholder typiske retter som ville blitt servert på en fest hos borgerskapet på denne tiden av året. Blant annet har vi funnet beskrivelser fra boken «Da mor var liden» av Ågot Gjems Selmer som vi kommer til å la inspirere dessertbordet.

PAKKETILBUD! To personer i dobbeltrom inkl middag og frokost dagen etter:

Kr 1550 pp

Middagen er ingen forestilling, men en opplevelse for deltakerne. Du blir tatt med 150 år tilbake i tid. Kommandant Werenskiold vil i sin tale ta et blikk på året som har gått. Under middagen er det selvfølgelig skålsanger og morsomme innslag, og ekteparet Lie sørger for kulturelle innslag med toner av både opera og Bellmann før og etter måltidet.

Meny

  • Vol au vent med skogsopp
  • Laks med grønnsaker og majonessaus
  • Kylling med poteter og sesongens tilbehør
  • Dessertbord med kaker, puddinger, geleer og sesongens frukt og bær
Kald laks med grønnsaker og majonessaus har blitt en favoritt under de historiske middagene på Kongsvinger festning. Retten er hentet fra 1800-tallets festmiddager hos borgerskapet og smaker fortreffelig.

Pris per person kr 995 inkl fire retters middag, velkomstdrink og kaffe. Dørene åpner kl 18:00 og vi går til bords cirka kl 19:00. Det offisielle programmet er ferdig cirka kl 23:00 men baren har åpent lenger for de som ønsker det.

Påmelding på mail@festningshotellene.no eller tel +47 62 81 62 00. Bindende påmelding.

Pakketilbudet inkluderer overnatting i standard dobbeltrom for to personer, middag med underholdning og frokost for kr 1550 per person. Det er mulig å oppgradere til superior-rom eller junior suite hvis det er ønskelig.

Det er mange muligheter for å kombinere et besøk på Kongsvinger festning med andre severdigheter i byen. Vi anbefaler blant annet:

Du kan lese mer om alt som finnes i Kongsvinger-regionen på hjemmesidene til Visit Kongsvingerregionen.