Opplev 1793 på Kongsvinger festning

Dette blir en helt unik kveld med en splitter ny historisk omvisning, middag anno 1793 med tilhørende drikke og intim konsert i Slaveriet med blant annet Bellman på repertoaret. Vertskap og historieformidlere er Øivind Roos, Eva Vermundsberget, Mette Skogbakken og Lars Ovlien.

Året er 1793 og på Kongsvinger festning har Profoss Nicolai Elskougsen ansvaret for ro og orden. Han forteller deg historier om livet til soldatene og til folkene nede i leiren. Du lærer om skjebnene til slaver, omløbne kvinnfolk, duellanter, drukkenbolter og håndverkere. Turen slutter i Slaveriet, der den lettlivede vertshusholdersken Ulla og den noe løsslupne tjenestepiken Helena står klar med øl og mat til alle. Det er best du holder deg i skinnet, for Ulla er ikke redd for å si i fra. Måltidet avbrytes av trubadur Jakob Heidelberg, akkurat tilbake etter en omfattende turné gjennom et krigsherjet Europa. Han bærer med seg grusomme nyheter fra nabolandet, og sier ikke nei til å spille en epistel eller to av Bellman. Hadde han bare ikke vært så fryktelig tørst.

Bli med på en unik reise i tid og mat på Kongsvinger festning 7. februar 2020. Vi møtes i kasemattene kl 18:00 for en varm toddy og omvisning før vi setter oss til bords i slaveriet omtrent kl 19:00. Etter maten blir det viser og historier med mulighet for allsang. Baren har åpent sent for de som ønsker det. Pris per person kr 795 inkl varm toddy, middag og en drikke.

PAKKETILBUD! To personer i dobbeltrom inkl middag og frokost dagen etter: Kr 1345 pp. Tillegg for enkeltrom kr 250.

Påmelding på mail@festningshotellene.no eller tel +47 62 81 62 00. Bindende påmelding.