Året er 1793 og på Kongsvinger festning har Profoss Nicolai Elskougsen ansvaret for ro og orden. Han forteller deg historier om livet til soldatene og til folkene nede i leiren. Du lærer om skjebnene til slaver, omløbne kvinnfolk, duellanter, drukkenbolter og håndverkere. Turen slutter i Slaveriet, der den lettlivede vertshusholdersken Ulla og den noe løsslupne tjenestepiken Helena står klar med øl og mat til alle. Det er best du holder deg i skinnet, for Ulla er ikke redd for å si i fra. Måltidet avbrytes av trubadur Jakob Heidelberg, akkurat tilbake etter en omfattende turné gjennom et krigsherjet Europa. Han bærer med seg grusomme nyheter fra nabolandet, og sier ikke nei til å spille en epistel eller to av Bellman. Hadde han bare ikke vært så fryktelig tørst.
Festningen Hotel & Resort tilbyr en genuin matopplevelse fra slutten av 1700-tallet, med kokt kjøtt med rotgrønnsaker og byggryn, servert med flatbrød og godt smør.
Neste åpne arrangement er 7. februar 2020 og inkluderer konsert i Slaveriet.
Varighet: 2 timer
