Middag på vertshuset anno 1793

Året er 1793 og på Kongsvinger festning har Profoss Nicolai Elskougsen ansvaret for ro og orden. Han forteller deg historier om livet til soldatene og til folkene nede i leiren. Du lærer om skjebnene til slaver, omløbne kvinnfolk, duellanter, drukkenbolter og håndverkere. Den lettlivede vertshusholdersken Ulla og den noe løsslupne tjenestepiken Helena inviterer til øl og mat i kasemattene. Det er best du holder deg i skinnet, for Ulla er ikke redd for å si i fra. Måltidet avbrytes av trubadur Jakob Heidelberg, akkurat tilbake etter en omfattende turné gjennom et krigsherjet Europa. Han bærer med seg grusomme nyheter fra nabolandet, og sier ikke nei til å spille en epistel eller to av Bellman. Hadde han bare ikke vært så fryktelig tørst.

Vi tilbyr i samarbeid med Max Ivan en genuin matopplevelse fra slutten av 1700-tallet. På menyen står en treretters middag med forrett basert på kommandant de Biellart sine personlige brev, tidstypisk kalvegryte servert med flatbrød og godt smør, samt kokkens egen kalvedans til dessert.

Neste åpne arrangement er 4. september 2021 i Kasemattene. Pris for mat og underholdning er 990 kr per person. Send oss en e-post for å melde deg på.

Varighet: 4 timer

Utsnitt av kart over Odalen og Kongsvinger fra 1729. Foto: Statens Kartverk.