Påskefest hos Jensine og Fredrik Werenskiold

Vi gjentar suksessen med julesupé og inviterer til en autentisk påskefest 26. april – slik kommandanten og hans kone ville feiret den med sin familie for 150 år siden. Bli med på en historisk helaften i kommandantboligen – med en tidstypisk fireretters middag.

Det blir både skålsanger og opptredener i løpet av kvelden, som sist, men selv om rammen er den samme vil mye av innholdet endre seg etter sesongen. Vertskap er Lars Ovlien, Mette Skogbakken, Øivind Roos og Eva Vermundsberget som ekteparet Werenskiold og ekteparet Jonas og Thomasine Lie.

Vi kan denne kvelden friste med en verdenspremiere på underholdningsfronten. Thomasine Lie komponerte flere melodier til tekster av Bjørnstjerne Bjørnson, og ingen vet når disse ble fremført offentlig sist. Den 26. april vil sopran Eva Vermundsberget fremføre to melodier, akkompagnert av Øivind Roos.

Kveldens meny:

  • Vol-au-vent med kylling og champignon
  • Kald laks med majones
  • Langtidsstekt oksefilet med grønnsaker, poteter og rødvinssaus
  • Et utvalg kaker, puddinger, geleer og frukt m/kaffe

Menyen er utarbeidet i samarbeid med eksperter på Norsk Folkemuseum. Kjøkkensjef Tone Strøm på Kongsvinger festning garanterer en autentisk kulinarisk opplevelse anno 1869.

Pris per person kr 1095 inkl fire retters middag, velkomstdrink og kaffe. Dørene åpner kl 18:00 og vi går til bords cirka kl 19:00.

Påmelding på kongsvinger.festning@festningshotellene.no eller tel 62 81 62 00. Merk: kun 18 plasser igjen per 10. april. Bindende påmelding.