Ny bokutgivelse: De reiste gjennom Kongsvinger

Engelske adelsmenn, biskoper, tjuver, rockemusikere, fiktive narkolangere, vikinger, diktere, malere – og helt vanlige folk. De kom gående, ridende, i slede, med toget eller i bil. Noen frivillig, andre under tvang. Alle har de beskrevet Kongsvinger eller lagt igjen en bit av seg selv i denne lille byen midt i skogen. Historien deres er fortellingen om grenselandet mellom to kongeriker som har vært både venner og fiender gjennom århundrene.

De reiste gjennom Kongsvinger handler om å se byen med andres øyne. Boken er rikt illustrert med kart og bilder som bidrar til å  formidle opp- og nedturen siden Ynglingeætten kom trampende  inn i Norge fra Värmland. Svensker altså… Boken inneholder selvfølgelig reisevurdering gjort av de reisende selv, med karakterer og beskrivelser.

Boken koster kr 329 + porto. Du kan bestille den direkte på e-post eller henvende deg hos Norli på Kongssenteret i Kongsvinger eller Anno Museum på Gyldenborg.

Du kan også bestille en times foredrag som tar for seg historiene i boka. Dette koster 2.500 kroner + mva og gir en humoristisk og inspirerende gjennomgang av noen av høydepunktene, samt den historiske og politiske rammen til fortellingen. Så langt har både Sparebanken Hedmark og Kongsvinger kommune gjort akkurat dét.