Bli med på festmiddag anno 1870

Opplev en av de populære historiske middagene i Kommandantboligen på Kongsvinger festning. Vertskap er Jensine & Fredrik Werenskiold og Thomasine og Jonas Lie. Menyen er utarbeidet i samarbeid med kjøkkensjef Tone Strøm og eksperter hos Norsk Folkemuseum, og inneholder typiske retter som ville blitt servert på en fest hos borgerskapet på denne tiden, tilpasset tiden på året.

Neste middag arrangeres torsdag 30. april 2020. Pris per person kr 995 inkl fire retters middag, velkomstdrink og kaffe. Dørene åpner kl 18:00 presis og vi går til bords cirka kl 19:00. Påmelding på kongsvinger.festning@festningshotellene.no eller tel 62 81 62 00. Merk: bindende påmelding. Du kan enkelt kjøpe gavekort på middagen.

PAKKETILBUD! To personer i dobbeltrom inkl middag for begge og frokost kr 1550 per person. 

Middagen er ingen forestilling, men en opplevelse for deltakerne. Du blir tatt med 150 år tilbake i tid. Kommandant Werenskiold vil i sin tale ta et blikk på året 1870. Under middagen er det selvfølgelig skålsanger og morsomme innslag, og ekteparet Lie sørger for kulturelle innslag med toner av både opera og Bellmann før og etter måltidet.

Kommandantboligen har tatt i mot en rekke kongelige siden 1600-tallet. Nå kan du spise en fireretters historisk middag i samme bolig som kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i da faren hans var kommandant.

Her kan du lese hva avisa Glåmdalen skriver om påskefesten i april 2019 (krever abonnement)

Slik kledde man seg for fest hos borgerskapet på slutten av 1800-tallet.

Arrangementene er et samarbeid mellom vertskapet og Festningen Hotel & Resort. De kan også bestilles til grupper etter nærmere avtale.